Bent i baglokalet.jpg

singler på drengeværelset

”Morning has broken, Me and Bobby McGee og Imagine. Cat Stevens, Janis Joplin og John Lennon var i konstant rotation på min lille blå Philips rejsegram-mofon sammen med Creedence Clearwater Revival. Jeg var 12-13 år, og alle mine lommepenge blev omsat til singleplader hos Gunnar Tukjær i Vestergade i Faaborg. CCR var de ypperste – jeg får stadig gåsehud, når jeg hører John Fogertys rå snerrende vokal på mesterværker som Pendulum, Cosmos Factory og Willie and the Poor Boys."

Jethro Tull - BWP.jpg

postordre fra england

"Starten af 1970-erne var en eksplosion i musik. Fantastiske udgivelser fra The Who, Electric Light Orchestra, Roxy Music, Cat Stevens, Jethro Tull og Genesis begyndte at fylde godt op i pladesamlingen sammen med den danske rocklyd fra Bifrost, Gasolin og Skousen & Ingemann. Vi var en flok Hornedrenge, der sad og krydsede vores ønskeplader af i et katalog fra England – jo flere vi købte jo billigere blev det. Og vi købte mange! Som kunde i R&R kan du stadig være heldig/uheldig at finde plader med mærkatet "Tilhører Bent Warncke Petersen."

Guitar i baglokale.jpg

en mand og hans guitar

"Jeg bilder mig ind, at jeg kan høre, om en sang er komponeret på guitar eller klaver, og med al respekt for sir Elton John er guitar-sangskrivere som Cat Stevens og Bob Dylan tættest på mit hjerte. Begge står for enkle effektfulde melodier, der præcist er tilpasset den lyrik, de ville formidle. Til min store glæde lever denne tradition videre i dag hos kunstnere som fx Carl Emil Petersen, Tina Dickow og Allan Olsen. Det glæder en gammel skabs singer-songwriter, der aldrig selv vovede at springe rigtigt ud ;-) "

folk gets in your heart

"Lyden af Fairport Convention fra perioden, hvor Sandy Denny var med som sanger og sangskriver, var den bedste. Jeg blev for alvor hooked med ”Rising for the moon” i 1975, og siden fik jeg samlet op på det meste af deres produktion. I den mere rockede afdeling var det Jethro Tull personificeret ved geniet Ian Anderson, der ramte mit hjerte. Jeg har nok hørt ”THICK AS A BRICK” de første 500 gange og kan 'audioalisere' hele albummet inde i mit hoved."